Robin de Wever, journalist en godsdienstwetenschapper. Ik schrijf onder meer voor Trouw en De Correspondent. Verder word ik met enige regelmaat gevraagd als spreker en schuif ik af en toe aan bij radio- en tv-programma’s.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016 reisde ik over de Amerikaanse Bible Belt. De inkt was nog niet droog of de zogenoemde evangelicals hielpen Donald Trump aan de overwinning. Over hun politieke romance blijf ik nog wel een tijdje schrijven (en lezingen geven).

Vragen? Mail gerust: robindewever@gmail.com

Als het even kan, doe ik ook aan onderzoeksjournalistiek. Dat leverde de laatste jaren onder meer stukken op over de (tot dan toe vrijwel onbekende) samenwerking tussen Nederlandse overheidsarchieven en de mormonenkerk. In 2014 en 2015 sprak ik met ex-aanhangers van de Scientology Kerk en beschreef ik hoe het er binnen die organisatie aan toegaat. In 2016 deed ik onderzoek naar de Haagse tv-dominee David Maasbach en bracht ik in kaart hoe hij gezinnen uit elkaar drijft. Verder doe ik voor Trouw iedere week verslag van onderbelichte religie-ontwikkelingen.

Twitteren doe ik natuurlijk ook. Bellen kan op 06 16280751, mail mag naar: robindewever@gmail.com. Contact leggen via een beveiligde verbinding kan via de app Signal; mijn telefoonnummer is mijn gebruikersnaam.

Robin de Wever