Aangenaam, Robin de Wever, journalist en godsdienstwetenschapper. Ik schrijf onder meer voor Trouw en De Correspondent (al publiceerde ik de afgelopen jaren ook in onder meer Het Parool, BN/De Stem en het AD).

Mijn focus: religie. Van kardinalen en ayatollahs tot scientologen en bevindelijk gereformeerden. Verder schuif ik af en toe aan bij radio- en tv-programma’s en word ik met enige regelmaat gevraagd als spreker.

Een van de meest interessante landen in de religiewereld, is wat mij betreft de VS. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016 reisde ik daar over de Bible Belt. De inkt was nog niet droog of de zogenoemde evangelicals hielpen Donald Trump aan de overwinning.

Vragen? Mail gerust: robindewever@gmail.com

Als het even kan, doe ik ook aan onderzoeksjournalistiek. Zo bracht ik de samenwerking tussen rijksarchieven en de mormonenkerk aan het licht. Vanaf eind 2014 sprak ik maandenlang uitvoerig met ex-aanhangers van de Scientology Kerk en beschreef ik hoe het er binnen die organisatie aan toegaat. In 2016 deed ik onderzoek naar de Haagse tv-dominee David Maasbach en bracht ik in kaart hoe hij gezinnen uit elkaar drijft.

Sinds een paar maanden ben ik trouwens zelf object van onderzoek. Dat is een lang verhaal, maar het komt erop neer dat ik misschien familie ben van ‘zalige’ Belgische pater. Hier lees je er meer over.

Twitteren doe ik natuurlijk ook, en weet: mijn deur staat wijd open voor nieuwstips en vragen. Bel 06 16280751 of mail: robindewever@gmail.com.

Robin de Wever