Robin de Wever, journalist en godsdienstwetenschapper. De afgelopen jaren heb ik geschreven voor De Correspondent en vooral voor Trouw. Momenteel werk ik bij de EO aan documentaires.

Voor NPO Radio 1 maak ik een podcastserie, over de populariteit van Donald Trump onder christenen: God’s President. Ook ben ik betrokken bij een nieuw tv-programma.

Trumpchristenen kwamen op mijn radar toen ik in 2016, in aanloop naar de presidentsverkiezingen, reisde over de Amerikaanse Bible Belt. De inkt was nog niet droog of de zogenoemde evangelicals hielpen Donald Trump aan de overwinning. Over hun politieke romance blijf ik nog wel een tijdje schrijven (en lezingen geven).

Ik word regelmatig gevraagd als spreker, ik geef gastcolleges en gastlessen en verder schuif ik regelmatig aan bij radioprogramma’s.

Vragen? Mail gerust: robindewever@gmail.com

Aan het begin van mijn carrière heb ik geschreven over de tot dan toe vrijwel onbekende samenwerking tussen Nederlandse overheidsarchieven en de mormonenkerk. In 2014 en 2015 sprak ik met ex-aanhangers van de Scientology Kerk en beschreef ik hoe het er binnen die organisatie aan toegaat. In 2016 deed ik onderzoek naar de Haagse tv-dominee David Maasbach en bracht ik in kaart hoe hij gezinnen uit elkaar drijft.

Wil je op de hoogte blijven van mijn projecten? Abonneer je op mijn nieuwsbrief, dan hoor je het nieuws als eerste.

Twitteren doe ik natuurlijk ook. Bellen kan op 06 16280751, mail mag naar: robindewever@gmail.com. Contact leggen via een beveiligde verbinding kan via de app Signal; mijn telefoonnummer is mijn gebruikersnaam.

Robin de Wever

Copyright: EO / Willem-Jan de Bruin