Aangenaam, Robin de Wever, journalist en godsdienstwetenschapper. Ik schrijf onder meer voor Trouw en De Correspondent (al publiceerde ik de afgelopen jaren ook in onder meer Het Parool en het AD).

Mijn focus: religie. Van kardinalen en ayatollahs tot scientologen en bevindelijk gereformeerden. Verder schuif ik af en toe aan bij radio- en tv-programma’s en word ik met enige regelmaat gevraagd als spreker.

Een van de meest interessante landen in de religiewereld, wat mij betreft: de VS. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016 reisde ik over de Bible Belt. De inkt was nog niet droog of evangelicals hielpen Donald Trump aan de overwinning.

Vragen? Mail gerust: robindewever@gmail.com

Als het even kan, doe ik ook aan onderzoeksjournalistiek. Zo bracht ik de samenwerking tussen rijksarchieven en de mormonenkerk aan het licht en sprak ik vanaf eind 2014 maandenlang uitvoerig met ex-aanhangers en beschreef hoe het er binnen die organisatie aan toegaat. In 2016 deed ik uitgebreid onderzoek naar de Haagse tv-dominee David Maasbach en bracht ik in kaart hoe hij gezinnen uit elkaar drijft.

Twitteren doe ik natuurlijk ook, en weet: mijn deur staat wijd open voor nieuwstips en vragen. Bel 06 16280751 of stuur een e-mail: robindewever@gmail.com.

Robin de Wever