Robin de Wever, journalist en godsdienstwetenschapper. De afgelopen jaren heb ik geschreven voor De Correspondent en vooral voor Trouw. Dit jaar werk ik bij de EO aan documentaires.

Voor NPO Radio 1 maak ik een podcastserie, die begin 2020 verschijnt. Ook ben ik betrokken bij een nieuw tv-programma. Verder word ik met enige regelmaat gevraagd als spreker, geef ik gastcolleges en gastlessen en schuif ik af en toe aan bij tv- en radioprogramma’s.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016 reisde ik over de Amerikaanse Bible Belt. De inkt was nog niet droog of de zogenoemde evangelicals hielpen Donald Trump aan de overwinning. Over hun politieke romance blijf ik nog wel een tijdje schrijven (en lezingen geven).

Vragen? Mail gerust: robindewever@gmail.com

Een paar noemenswaardige projecten: ik heb geschreven over de tot dan toe vrijwel onbekende samenwerking tussen Nederlandse overheidsarchieven en de mormonenkerk. In 2014 en 2015 sprak ik met ex-aanhangers van de Scientology Kerk en beschreef ik hoe het er binnen die organisatie aan toegaat. In 2016 deed ik onderzoek naar de Haagse tv-dominee David Maasbach en bracht ik in kaart hoe hij gezinnen uit elkaar drijft.

Over de projecten waar ik nu mee bezig ben, mag ik nog weinig vertellen. Abonneer je op mijn nieuwsbrief, dan hoor je het straks als eerste.

Twitteren doe ik natuurlijk ook. Bellen kan op 06 16280751, mail mag naar: robindewever@gmail.com. Contact leggen via een beveiligde verbinding kan via de app Signal; mijn telefoonnummer is mijn gebruikersnaam.

Robin de Wever