Coming soon: mijn documentaireserie God’s President. Over de populariteit van Donald Trump onder christenen. Vijf delen, te luisteren vanaf 6 februari.

God’s President is mijn eerste audioproductie, gemaakt voor de EO en NPO Radio 1. Meer info volgt binnenkort. Wil je een bericht krijgen als het zover is? Abonneer je op mijn nieuwsbrief. Kan ik sowieso van harte aanbevelen.

Hier alvast een stukje van het persbericht:

Wat is er aan de hand in de Amerikaanse Bible Belt? Tientallen miljoenen evangelicals zien in Donald Trump een reddende engel, gezonden door God. In de podcastserie God’s President probeert journalist Robin de Wever bij die christelijke Trumpfans te integreren.

Mijn reis door Mississippi. Vijf delen, te beluisteren vanaf 6 februari.

Robin reist af naar het broeierige en religieuze Mississippi, waar de president met de hand op de Bijbel wordt geprezen. Op zoek naar een totaal andere Trump dan de Trump die we kennen van tv. Het nieuws over impeachment en pornosterren maakt er weinig indruk: men is vooral enthousiast over wat de president goéd doet. En, zo blijkt: er staat veel op het spel.

Robin probeert tussen die evangelicals te leven. Wat gebeurt er met je, als iedereen om je heen Trump een held vindt?

In de vijf delen van God’s President ontmoeten we onder meer een pastor die Trump de hand oplegde in het Witte Huis en loopt hij mee met de activisten van de Tea Party. Hoe kunnen zij dit presidentschap zó anders beleven? Het antwoord komt onder meer van een collega-radiopresentator, een fanatieke conservatief die in de ether Trumps boodschap verkondigt.

Robin: Trump gaat zo creatief om met de waarheid dat hij zijn eigen werkelijkheid lijkt te creëren. Ik wilde weten: hoe is het om in die werkelijkheid te leven? En als je het eenmaal van die kant bekijkt, ga je Trump dan begrijpen?

God's President. Een podcastserie over de populariteit van Donald Trump onder christenen.